Wednesday, 28 March 2012

Tidak Terungkap - Episod 4

Turut memeriahkan majlis pada pagi ini sebuah kumpulan yang cukup hebat irama rock lagenda; Kumpulan Search.. Tetapi malangnya pada pagi itu, hanya vokalis Kumpulan search sahaja yang hadir kerana anggota kumpulan yang lain mempunyai komitmen lain. Amy Search hanya memnyanyikan lagu popular beliau berdasarkan lagu minus one yang sempat kami download menggunakan Internet Download Manager 5.08 + Crack pada laman web yang sangat pop iaitu YouTube, Broadcast Yourself.. Mujurlah line wireless pada pagi itu sangat baik kerana kebanyakan pengguna internet sekarang ini masih lagi diulik mimpi ngeri, komedi, romantic, action dan pelbagai lagi genre mimpi pagi2 ini yang terhidang bagi mereka..Inilah kelebihan kampong kami kerana ada seseorang yang sangat misteri di kampong ini telah menghack pemilik2 wireless yang berada d kampong ini supaya dapat berkongsi2 nikmat wireless yang tidak terhingga itu.. Hampir seluruh kawasan kampong ini mendapat coverage wireless, tidak cukup dengan itu penghacker tersebut sudah memblock laman2 web yang tidak berguna kepada masyarakat, agama dan negara.

Gerakan ku cukup sempurna, dapat mengelak balingan cakera yang ditujukan kepadaku.. Jikalau terkena cakera itu pasti sakitnya tidak dapat tertahan jiwa dan raga.. Kebanyakan cakera itu sudah di setting supaya bahaya cakera padat itu dalam mode yang paling susah tahap dewa dewi (INSANE MODE).. Banyak gosip2 dan cerita panas pasal isu kesusahan balingan cakera hasil karya Mancha ini tersebar di media sosial malah juga pernah terbit dalam beberapa episod dalam History Channel dan National Geography Channel..Walaupun aku gementar dengan ujian ini, namun aku bukannya mudah goyah dengan omong2 kosong masyarakat tanpa menelitinya terlebih dahulu.. Jikalau aku dapat survive dalam ujian ini, dapatlah aku menguji sisa2 cakera padat ini di makmal nanti, InsyaAllah..Jika penyelidikan aku ini Berjaya, aku akan mengeluarkan jurnal yang bertajuk,
Benar, Cakera Padat Berbisa Mancha Seakan2 Berbisa

Mancha bersungguh2 untuk menyerang aku walaupun aku ini adalah salah seorang rakan tegar Facebooknya.. Malah aku juga mengikutinya di blog, twitter, Youtube dan pelbagai lagi.. 
Adakah dia tidak mengenali aku? 
Adakah dia juga mencari peminat setianya? (wuekk!!! Termuntah pulak aku dalam hati.. )

Timbul pertanyaan di benak hatiku, “..dia sungguh ikhlas dan jujur menyerang ku.. Adakah dia juga dalam INSANE MODE? ”

Malangnya pertanyaan ku yang bertalu2 ku tujukan sendiri tidak mampu aku jawab. Sedang sibuk aku mencari jawapan, aku mulai hilang focus sedikit demi sedikit lalu mengundang musibah padaku..
“Oh, kenapa aku sering lalai??”, rontaku dalam benak hatiku yang macho.

Aku masih ingat lagi tiga (3) cakera padat yang tepat mengenai diriku.. Ya, Cakera padat movie Spiderman 1,2 dan 3.. Satu set citer movie nie terkena pada buku lali kaki kananku, siku kiriku dan rambutku yang tidak seberapa panjang ini..

“Oh, inilah penangan orang yang degil!!”, rontaku lagi.
Beberapa helai rambutku yang terpotong jatuh sujud kebumi sedikit sebanyak mengundang marah tanpa sebab pada diriku ini.. Tetapi jika aku teliti semula, ini silap ku kerana tidak memakai kasut ketika berlatih.. lantas mencacatkan sedikit sebanyak pergerakanku walaupun semua penonton tidak menyedari ketangkasanku menurun mendadak sebanyak 0.81% per saat.. Ini permulaan yang tidak baik bagi ku! Aku mesti menamatkan sesi latihan ini sebelum aku yang ditamatkan!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...