Thursday, 5 April 2012

Tidak Terungkap - Episod 6

Amatlah terperanjatnya diriku apabila dia tiba2 muncul dalam kabus yang berada didepan mataku ini. Muzik yang dinyanyikan oleh Amy search seakan2 background music yang cukup tepat ketika ini. Penduduk kampong semakin resah dan gelisah saat dan ketika ini. Penduduk kampong yang membeli pop corn tidak sempat mereka merasa pop corn tersebut kerana terleka melihat aksi ku yang seakan Jackie Chan dalam filem Rush Our 2.  


Mereka yang menyaksikan perlawanan latihan ini seakan2 melihat wayang di panggung yang berdefinisi tinggi (HD) dan ada juga pendapat bahawa mereka yang duduk dihadapan sekali dapat menyaksikannya dalam unjuran 3D. Amat malang bagi mereka yang tidak melihat peristiwa ini kerana crew2 yang bertugas sudah melarang penggunaan handycam mahupun handphone dan kamera dalam bentuk video untuk melarang sebarang rakaman ketika program ini dilangsungkan.

Dia yang masih lagi dalam Insane mode terus mencari2 langkah yang bergaya untuk memalukan aku dengan mengalahkan aku dihadapan penduduk kampong yang banyak mengundi aku bahawa aku akan memang dalam perlawanan ini dengan agreget 2-0.

Dia mendapat idea dan memutuskan bahawa dia akan membaling cakera padat pada jarak yang dekat kepadaku pula?? Ini sudah memeranjatkan sepelusuk dunia kerana perlawanan ini juga boleh diikuti di channel ESPN dan tidak lupa juga penyiar rasmi kami Hot FM, Lebih Hangat Daripada Biasa.  Ramai juga penonton yang menyaksikan mengeluarkan pelbagai kontroversi kerana lemparan cakera pada jarak yang dekat sungguh kejam dan langsung tidak berperikemanusiaan dan diluar jangkaan hakim yang  turut menilai persembahan yang kami pamerkan.

Pengadil yang bertugas tidak memberikan sebarang kad kuning, kad merah ataupun kad ucapan. Maka tindakan beliau itu sah disisi undang2 yang termaktub pada perlembagaan Negara Malaysia.

Aku memaksa diriku untuk lantas bangkit meneruskan perjuanganku ini. Aku yang berdarah O positive ini tidak mudah menyerah kalah mahupun menyerah menang. Aku dengan pantasnya melompat kebelakang untuk memberi laluan kepada serangannya yang hangat2 tahi ayam itu. Cakera padat yang ditujukan kepadaku tidak menepati sasaran. Bukan alang-kepalang degup jantungku pada saat itu sungguh berdebar2. kederasan darah Bugis yang mengalir diseluruh tubuhku semakin deras dan padu dapat dirasakan oleh semua penonton hadir.  

AKU : Amboi2, sungguh lincah seranganmu itu Mancha.. *sambil tersenyum sinis langsung menampakkan lesung pipitku yang berada dikiri dan kanan pipiku*

Mancha: Huh, mestilah bah..Mana mungkin aku tewas pada hari ini..  Walaupun gajiku  murah tapi prestasiku sangat tinggi membabi buta.. *Aik,Nampak macam tak puas hati jak tu?*

AKU : *sambil tangan kananku memperbetulkan rambutku yang terurai lembut dimukaku* Bukankah kita sudah berjanji, kontrak perjanjian Pangkor yang kita tandatangani pada tahun ini berjanji akan menaikkan gaji kau nanti, Itupun jika ko menang dengan lulus bersyarat pada perlawanan ini.. Maka, bersabarlah.. Hahaha.. *Aku sengaja melengah2kan masa sementara aku setengah mati menarik nafas panjang untuk recover balik pernafasanku ini..*

Mancha : Hahaha.. *mengeluarkan bakatnya dalam pantun 2 kerat * sudah gaharu cendana pula, sudah tahu aku pasal tu bah.. Hahaha..    Bla.. Bla.. Bla.. *meneruskan keceloteannya bercerita.. diiringi dengan gelak tawanya tetapi orang lain menangis melihat sikapnya..*

           
Pada saat itu baru aku mula mengenali dirinya sungguh peramah dan agak banyak cakap sikit. Aku merasa serbah salah untuk membelasah dirinya seakan2 aku membelasah diriku sendiri. Ini pilihan yang cukup membinasakan diriku. Aku buntu. Aku sangat geram ketika itu. Aku suka pada dirinya yang peramah itu walaupun aku sendiri melihat dirinya yang hitam legam itu..  
Tetapi bukan bermaksud aku suka pada dirinya, aku seorang manusia biasa yang ada fitrah yang suka pada wanita bukan pada dirinya!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...