Tuesday, 10 July 2012

Tidak Terungkap - Episod 11


Umpama kaca yang jatuh pada batu, kemudian dipijak budak2 hingusan.. Begitulah perasaanku tatkala membaca mesej yang ditujukan kepadaku. Hampa berbaur kecewa. Mesej yang aku nantikan selama ini, sungguh sedikit menghampakan.

“k”

Hanya satu perkataan sahaja yang terdapat pada mesej tersebut. Aku cuba mencari2 perkataan lain, namun semua usahaku gagal. Aku masih tidak dapat menerima hakikat ini, seakan2 penantian ku selama ini sia2 sahaja.


Namun, aku tidak boleh berputus asa disini! Aku mesti berusaha dengan gigih lagi untuk mencapai matlamatku selama ini yang sudah aku pahatkan pada pohon cemara dibelakang rumahku.

“Ini Cuma halangan yang kecil. Mana mungkin lelaki yang bergaya seperti aku ini tewas kepada satu perkataan sahaja. Sedangkan harimau kumbang boleh ku tewaskan, apatah lagi perkataan yang berada dimesej ku ketika ini”, sahutku didalam hati yang berkecamuk ini.Tapi aku membiarkan sahaja perasaanku hanyut yang masih berbalah dalam diriku sendiri. Faizal Tahir muncul dalam igauanku untuk men-sponser lagu Hanyut khas ditujukan kepadaku. Tapi dengan angkuhnya aku menolak pelawaan yang tidak tepat pada masanya itu.

“Perasaanku juga seakan2 dipermainkan.. “, satu sudut hitam kecilku tiba sahaja membisikkan sesuatu..

“Astagfirullah.. Ini cuma andaian burukku.. “, lantas aku menyesali perbuatanku yang kurang enak itu.

Aku mula berfikiran baik terhadapnya,”Oh.. Mungkin dia kehabisan kredit.. Hehe.. Tak apa la.. Hahaha.. ”. Sambil aku tersenyum sambil memperlihatkan leseung pipitku yang semakin lama semakin cantik  yang boleh menyegarkan kembali bunga mawar yang layu.

Sebenarnya mesej ini adalah sedikit cebisan mesej yang “hilang” seminggu lalu.. Mungkin dia terlupa untuk menghantarnya dulu.. Hehe.. (Ketawa sambil memetik bunga dihalaman berandaku.. )
Aku masih ingat lagi pada masa itu, ketika hujan renyai2 membasahai bumi yang tandus ini.. Petang hari ahad itu sungguh indah, seakan berada di kota romantik Paris. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...