Sunday, 22 April 2012

Tidak Terungkap - Episod 8Aku mengatur langkah dan menyusun beberapa strategi yang aku fikirkan  tanpa Mancha menyedarinya.. Dia masih lagi bercerita sendiri tanpa hentinya.. Aku mesti menghalangnya kerana banyak penduduk kampung yang berang dengan tindakan Mancha itu kerana banyak yang menderita kebosanan akibat mendengar omongan kosong karya Mancha itu.. Ada yang termuntah2, ada juga yang migraine, ada juga yang mengalami masalah split personality akibat terlalu banyak mendengar cerita yang mengarut dan tidak berfaedah cerita Mancha itu.Barulah banyak penduduk kampong perasan bahawa cerita Mancha itu adalah serangan dibawah sedar kepada sesiapa yang mendengar ceritanya. Serangan Mancha itu sangat berbisa umpama cakera yang bahaya yang dilontarnya. Menurut ahli bijak pandai, radiasi ini berlaku kerana masalah bacteria yang terkumpul sekian lama dimulut Mancha. Menurut Prof Bob, Pensyarah Tetap UM berkata,”Kami mendapat sample pada lokasi tersebut dan mendapati ada bakteria yang sudah wujud ketika zaman era pop-80an lagi..”Ujar beliau lagi, “..Jika kita Berjaya membiak bacteria ini kita mampu menghasilkan penyanyi yang mempunyai suara pop-80an tanpa pembedahan mahupun tanpa memakan pil pelangsingan badan..”
Aku memaksa kakiku yang berkaki ayam ini berlari kencang kearahnya yang masih lagi terleka dengan ceritanya. Kemungkinan dia juga terkena sendiri serangannya, siapa tahu? Dengan berbekalkan keazaman yang pekat didada, siapa tidak mahu anak sulung dalam keluarga ini melakar kejayaan dengan penuh emosi.

Aku semakin dekat kearahnya, begitu juga kurasakan kejayaan yang semakin hampir padaku. Lantas aku bergerak 180° ke belakangnya dengan penuh tangkas ibarat harimau muda menerkam mangsanya yang alpa. Corak Seranganku umpama harimau muda yang lapar membaham sayap sang garuda dalam pertembungan Malaysia VS Indonesia lalu. Siapa sangka aku akan menggunakan tendangan Tornado Kick tepat pada tulang belakangnya. Aku bukannya berlawan tanpa akal dan fikiran, aku meneliti terlebih dahulu bahagian tubuhnya yang perlu aku serang. Bukan main alang kepalangnya kesakitan yang dia tanggung pada saat ini. Penduduk kampong dapat mendengar bunyi tulang yang rekah disekitar kawasan ini.  Penduduk Kampung tergamam dengan apa yang mereka lihat melalui mata kepala mereka sendiri.

PENDUDUK KAMPUNG 1 : Pukul lagi! Pukul Lagi! Lumatkan dia!! *salah seorang penduduk kampong tiba2 berteriak kegirangan*

AKU : *mataku yang merenung tajam terus melihat kearahnya dengan slamba* Kau ingat senang ka? Setengah mati jugak rancang step tadi tau!

PENDUDUK KAMPUNG : Whoa!!!!! *sambil mereka bertepuk tangan dan ada juga yang memalu kompang tanda kegembiraan yang tidak terhingga*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...